Activitati

Alege din multitudinea de destinatii si activitati propuse pentru a descoperi Sighisoara si regiunea noastra in ritmul tau si de a avea o vacanta memorabila.

ACCES VIP LA EXPOZITIILE PRIVATE din SIGHISOARA

Oaspeții The Throne au oportunitatea de a vizita gratuit cele mai spectaculoase expozitii muzeale din Sigisoara – Casa Breslelor (o colectie bogata in unelte, echipamente si masinarii) si Casa Armelor si Hartilor ( o colectie impresionanta de harti, arme, monede si carte veche

 

DESCOPERA SIGHISOARA LA PAS

Va propunem sa descoperiti cu adevarat Cetatea Sighisoara si sa-i aflati povestile si istoriile, descoperind cele mai importante cladiri si monumente istorice dar si cotloane asunse si colturi care se cer fotografiate in compania unui ghid pasionat de cetate si istoriile sale. Turul ghidat dureaza aproximativ 2 ore si jumatate si se incheie cu vizita expozitiilor inedite din cetate – Casa Breslelor si Casa Armelor.

DESCOPERA COLINELE TRANSILVANIEI

Haideti sa descoperim impreuna ce putem face in inima Transilvaniei!
Alege din multitudinea de destinatii si activitati propuse pentru a descoperi Colinele Transilvaniei in ritmul tau si de a avea o vacanta memorabila.

 

  • Regiunea noastra este recunoscuta ca zona satelor cu biserici fortificate din Transilvania, centrul culturii sasesti din Romania si cea mai mare concetratie de monumente parte a Patrimoniului Unesco (Sighisoara, Biertan, Saschiz, Viscri). Va propunem sa alocati cel putin 2 zile  descoperirii taramului bisericilor fortificate, pe urmele sasilor din  Saschiz, Viscri, Crit, Cloasterf, Biertan, Richis, Malancrav, Alma Vii si Mosna s.a, unde  puteti afla povestile comunitatilor de aici, traditiile si modalitatea de organizare si aparare in perioada medievala.

 

  • Descopera castelele din Judetul Mures – pe teritoriul judetului Mures se regasesc aproximativ 50 de castele, conace si mosii. Va propunem sa descoperiti cateva dintre cele mai remarcabile castele si conace, precum Bethlen Haller, Castelul Kemeny, Teleki s.a

 

  • Admira natura la pas! Respira aer curat! Bucura-te de privelisti! Cauta un stejar multisecular! Iesi la picnic! Bucura-te de clipe linistite in natura, intr-una din cele mai mari arii continentale protejate Natura 2000 , de platoul Breite, de padurie din zona Tarnavei! Viziteaza gospodariile si gusta bucate traditionale.

 

  • Hai la sura! Va propunem sa petrecem o dupa-amiaza intr-o gospodarie saseasca autentica in Satul Seleus, in imediata vecinante a Sighisoarei, la doar 7 km departare. Aici veti degusta o masa traditionala si puteti chiar sa invatati sa preparati o reteta de desert traditionala: cel mai popular desert din zona – Lichiul! Durata vizitei la sura este de aproximativ 3 ore jumatate.

 

  • Pentru cei mai antrenati – Descopera natura pe bicicleta! Peste 500 de km de trasee marcate te ajuta sa descoperi Colinele Transilvaniei sau parte din Via Transilvanica.

 

  • Admira peisajele din Valea Hartibaciului cu Mocanita, pe un traseu de aproximativ 10 km, cu plecare din gara Hosman. Programul mocanitei poate fi descoperit la www.sibiuagnitarailway.com

 

  • Alege sa inveti o reteta noua! Te invitam la Sura din Seleus unde poti sa inveti sa prepari o reteta traditionala: cel mai popular desert din zona – Lichiul sau chiar gulasul casei la ceaun! Vei afla modul de preparare al acestora si diferentele dintre metodele din trecut si cele din prezent. Apoi ne vom aseza cu totii la masa ca sa servim ce am gatit, cu un pahar de rachiu sau de vin. Durata activitatii este de aproximativ 3 ore si se solicita cu cel putin 3 zile inainte de a fi realizate.

 

  • Alte experiente speciale posibile in zona – Degustare de branza la Mesendorf, Degustare de vinuri la Cund sau Bethlen Haller, vizita la gradina Zoologica din Rargu Mures, experiente de echitatie in satul Cund sau Viscri, Plimbare cu caruta trasa de cai in Danes, Birdwatchin in zona Tarnava Mare (din Angofa); seri folclrice, serate medievale. Atelierele se pot realiza numai in grupuri de minim 6 persoane, iar acestea trebuie solicitate cu cel putin 5 zile inainte de a fi realizate!